eTwining Projemiz Kabul Edildi

eTwining Projemiz Kabul Edildi "Elden Ele, Okuldan Eve"

İlçemiz Eyyup Genç İlkokulu koordinatörlüğünde 3. sene olarak Ayşen Tüfekçi ve Almanya'dan Seçil Yakut ortaklığıyla bir e-twinning projesi olan 'Elden Ele Okuldan Eve Oyun Projesi' ni okulumudan Meral UYSAL yürütmektedir. Proje'deTürkiye'den farklı illerden 10 okul ve 2 Almanya'dan katılmış toplam 12 okul ve öğretmenin katılımıyla öğrencilerin evine zeka oyunları gönderiliyor.

Okul ortamında üretilen zeka oyunlarının çocuklar tarafından evlerine götürülerek evde oynanmalarını sağlamayı hedeflemektedir.Ebeveynlerde farkındalık oluşturulması sağlanarak ailelerin de zeka oyunlarının üretimi ve öğretimi konusunda teşvik edilmesi ve çocukların oyunlarına dahil edilmeleri sağlanacaktır.Eğitimde eşitlik ilkesi gereği her çocuğun evine farklı ve seviyesine uygun oyunların ulaşmasıdır. Projemiz sayesinde bir yandan 3T'den (Tablet-Televizyon-Telefon) uzak durmak için alternatif yöntemler geliştirilirken bir yandan da teknolojinin faydalı olan yanlarını web2 araçları ile üretilen zeka oyunlarıyla değerlendirebilmektir.Çocuklarda zeka oyunu aracılığıyla sabır, saygı, empati, emanet ve sorumluluk bilinci oluşturulacaktır.

29.11.2021 228

29-11-2021