Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası

Kartal ve TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri) işbirliği ile Atık Pil Toplama Kampanyası düzenlenmiştir. 8 Mart 2021 - 18 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak olan okullar arası ödüllü atık pil toplama kampanyasına tüm öğrenci ve velilerimizin katılmasını bekliyoruz.

Bir miktar birikmeden sonra atık pilleri okulunuza teslim ediniz.

Atık pillerin çocuklar tarafından toplanması esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

• Evinizde radyo, el feneri, CD çalar, oyuncak, işitme cihazı, kol saati, masa saati, cep telefonu, vs gibi cihazlarda kullanılan piller bittiği zaman, ayrı bir yerde biriktirin.

• Ağırlığı 1 kiloyu geçen pilleri, daha hafif olan pillerle beraber biriktirmeyin.

• Paslanmış, hasar görmüş veya akmış pilleri diğer atık pillerle aynı yerde toplamayın.

• Ezilmiş ve akmış pillere dokunduysanız ellerinizi muhakkak yıkayın.

• Pillerle oynamayınız ve çevrenizde başıboş şekilde bırakmayın.

• Sağlam pilleri, atık pil kutusuna atmayın.

• Okula gelince atık pilleri hemen toplama kutusuna boşaltın.

• Toplama kutularındaki pilleri dışarıya çıkartmayın.

• Toplama kutularını yağmur almayan yerlerde muhafaza edin.

30.03.2021 1806