"Elim Toprağa Değsin" Projemiz Ulusal Basında

Uygulama Bahçemiz TRT Haber'de

2018 yılında oluşturulan okulumuz uygulama bahçesi bu yıl "Elim Toprağa Değsin" adlı eTwining projesi kapsamında yaptığı uygulamalarla ilçe, il ve ulusal düzeyde ilgiyle karşılandı. Yapılan zirai faaliyetler  TRT Haber spikeri Semih ÇALIŞKAN tarafından ekranlara taşındı. Bu kapsamda bugün okulumuzda gerçekleşen çekimler başarı ile tamamlanarak TRT ekranlarında yerini aldı. Haber programında emeği geçen İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul idaremiz, emeği geçen öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

 

 

Uygulama Bahçemiz Hakkında

 

Okulumuzda sebze ekim alanı 2018 yılında oluşturuldu. Bu alanda 4 yıldır süregelen sebze yetiştirme uygulamaları yapılmaktadır. Bu alan okulumuz beceri eğitim merkezlerinden bir tanesi. Yine farklı atölyelerde farklı çalışmalarla beceri eğitimlerini desteklemekteyiz. 

 

 

 

Projemizi bu yıl yaygınlaştırma kararı alarak genişlettik. Okul olarak öncülüğünü yaptığımız bu proje, eTwining portalından ulusal düzeyde 6 okul ile iş birliği halinde devam etmektedir.

 

 

 

Projemiz bu yıl, 6 farklı ilden 8 öğretmenimizin katkıları ile 500 öğrenciyi toprak ile buluşturdu. Önümüzdeki yıl devamını sağlayacağımız bu proje ile ulusal ve uluslarası düzeyde en az 3000 öğrenciyi toprak ile buluşturmayı hedeflemekteyiz. 

 

 

 

Projeye minik çiftçilerimiz tarafından ilgi ile karşılanıyor. Öğretmen ve velilerimizin katılım ve destekleri ile öğrencilerimize temel düzeyde ziraai beceri kazandırma gayreti içerisindeyiz.

20.06.2022 332